Nyheter 17 september 2019

Ola Svensson gör karriär i UK som Brother Leo

Att Ola Svensson förra sommaren gjorde en singel ihop med Fat Boy Slim som hyllades av NME nådde kanske inte alla? Men nu är han tillbaka med ännu en singel under artistnamnet Brother Leo, som ges ut på Columbia i England.

I mitten av 00-talet klev Ola Svensson ut i offentligheten som deltagare i Idol. I tävlingen slutade han åtta, och de efterföljande åren hade han stora hits med låtar som Rain och Natalie. Albumet Carelessly Yours 2014 gjordes tillsammans med bl a Shellback och Patrik Berger.

Numera är Ola Svensson kontrakterad till Columbia i England under namnet Brother Leo. Förra året släpptes första singeln Strangers On An Island som producerades av Fat Boy Slim och kallades  för “A gorgeous, laid-back slice of pop magic” av brittiska NME.

I dagarna har singeln Barcelona släppts, producerad av Dan Grech som tidigare jobbat med George Ezra och Lana Del Rey. 

Mer låtar och samarbeten är också på gång framöver, då Ola Svensson gjort musik med namn som Mark Ralph (Years & Years, Clean Bandit), Coffee (Dua Lipa, Rihanna) och Elof Loelv (Rihanna, Tove Lo, Tove Styrke). Förutom sin egen musik skriver han även till andra artister. Senaste samarbetet är med Felix Jaehn och Breaking Beatzz på låten LIITA.

Christel Valsinger