Nyheter 17 september 2019

Janice på FIFA 20

Soundtracken till spelet FIFA 20 innehåller spår med akter som Skepta, J Balvin och Major Lazer. Men även svenska Janice.

Inför den kommande releasen av spelet FIFA 20 har det presenterats soundtrack för dels spelläget Volta, dels ett för övriga delar av spelet. Totalt består spellistorna av över 110 låtar från 20 länder med spår från namn som Skepta, J Balvin, Octavian, Major Lazer och Jorja Smith. Det svenska bidraget är Hearts Will Bleed med Janice.

Steve Schnur hos speltillverkaren EA säger om urvalet i ett pressmeddelande.

”Originally, EA Sports FIFA soundtracks reflected world culture. Then they began to influence culture. Today, the EA Sports FIFA soundtracks have become culture. For the first time in franchise history, we’ve curated two separate soundtracks for the game featuring an unprecedented 110+ tracks representing more than 20 countries. The roster of artists not only captures the global spirit of the game from the stadiums to the streets, but elevates it like never before.”

Låten som först släpptes i maj i år är skriven av Janice, Elias Näslin och Isabelle Gbotto Carlsson. Den spelades in i Northbound Studio tillsammans med Isabelle Zikai och Elias Näslin. Label är If Music Could Talk / PIAS.

Soundtracken finns redan nu på Spotify.

Mer om Janice här: http://www.musikindustrin.se/2019/05/14/janice-till-pias/

Lars Nylin