Förlag 16 september 2019

GL med Catapult Music öppnar Sverigekontor

Det danska förlaget GL Music förvärvar andelar av svenska Catapult Music och öppnar Sverigekontor.

Förvärvet gör GL till delägare och administratörer för världen av Catapult Musics katalog. Grundarna av Catapult, Magnus Österwall och Magnus Söderqvist, kommer att ingå i det GL-team som öppnar kontor för GL Music Sweden, i centrala Stockholm.

– Vi har sett fram emot att öppna vårt svenska kontor ett tag, och vi kunde inte vara mer glada än att få samarbeta med Magnus och Magnus. De representerar båda en modern kreativ förlagsverksamhet, fast de tillsammans har varit i branschen i mer än 40 år. De har byggt en imponerande verksamhet under de senaste tre åren, med Clara Mae och Maia Wright som tydliga exempel på deras duktiga öron och deras skicklighet i att utveckla talang.

– Vi ser detta som ett strategiskt drag som gör att vi kan bli en ännu bättre kreativ partner för de kataloger som vi har glädjen att representera, liksom våra låtskrivare och artister i hela Norden. Efter allt vi har gjort i Danmark, Norge och Sverige av läger, sessions och synkar, känns detta som ett naturligt nästa steg för vårt företag, vi välkomnar Magnus och Magnus plus deras fantastiska lista av kompositörer till GL Music-familjen, säger Lasse Lindorff, VD GL Music, i ett pressmedelande.

Catapult Music Group grundades 2010 av Magnus Söderqvist och Sören Lindberg, Magnus Österwall kom med 2015. Katalogen innehåller namn som Clara Mae, OhHeyMy, Violet Days och Maia Wright .

– Vi är verkligen glada över denna möjlighet att få fortsätta utveckla artister och låtskrivare för framtiden tillsammans med GL Music. Jag känner Lasse Lindorff, Kim Nowak-Zorde och Daniel Fält från mina år i Danmark med Good Songs Publishing. Jag har följt GL Music eftersom de framgångsrikt har byggt sitt varumärke genom åren, fortsätter Magnus Österwall, chef för Catapult Songs.

GL Music är ett oberoende musikföretag som arbetar med skivinspelningar, förlagsverksamhet och konsultarbete i TV. GL Music ägs av de tre grundarna Lasse Lindorff, Kim Nowak-Zorde och Daniel Fält tillsammans med partnern Christian Fløe Svenningsen.

Lars Nylin