Nyheter 9 september 2019

Oväntade musikaliska samarbeten

Tove Lo + Kylie och Björk + The Knife och Fever Ray. Två spännande nya samarbeten mellan svenska och internationella akter har dykt upp i dagarna.

Really Don’t Like U med Tove Lo och Kylie Minogue är senaste singeln från Tove Los kommande album Sunshine Kitty. Tove och Kylie möttes på ett event i Hong Kong för amFAR (American Foundation for AIDS research) . 

– När hon (Kylie) sa att hon ville arbeta tillsammans gjorde jag en mental anteckning! Jag kunde inte vara mer glad och hedrad över att ha någon jag älskar och respekterar så mycket på det här spåret och som en del av Sunshine Kitty, säger Tove Lo i ett pressmeddelande.

Och känslorna verkar ömsesidiga, Kylie Minogue hyllar sin svenska kollega:

– Hon har den där fantastiska svenska popkänsligheten, men med en helt egen stil.

I fredags dök ännu ett överraskande samarbete upp, när Björk, The Knife och Fever Ray utan förvarning släppte tolkningar av varandras låtar. Björk gör en egen version av This Country Makes It Hard To Fuck från Fever Rays album Plunge, medan The Knife och  Fever Ray gör varsin version av Björks Features Creatures.

Christel Valsinger