Musikbolag 9 september 2019

Isak Danielson till Universal Music

Nyligen berättade MI att Joakim Johansson blir ny VD för svenska Universal Music. Isak Danielson är hans första kontraktering i den nya rollen. Danielson, som på egen hand streamats mer än 54 miljoner gånger på Spotify och i våras framträdde med Ane Brun i TV4-galan Världens viktigaste kväll.

Isak Danielson uppmärksammades redan när han kom trea i X-Factor 2012. Senare har hans fanskara vuxit efter att låtar som Ending och Broken förekommit i amerikanska TV-serier, inte minst blev det genomslag när Ending förekommit i ett Instagram-klipp av danserskan Maddie Ziegler.

Men först nu har han ansett sig mogen för en major. Det blev alltså Universal Music där ”Jocke” Johansson säger i ett pressmeddelande:

”Isak går i frontlinjen av en ny generation av artister som med hjärta återspeglar musikens betydelse i människors liv. Hans texter och musik har redan berört miljoner människor världen över. Med Isaks skapande och entreprenörskap, som redan har bevisats med den enorma mängd streams han genererat på egen hand, tillsammans med den kompetens och innovation som Universal Music besitter är jag övertygad om att hans musik kommer att finna en speciell plats i människors hjärta över hela världen. Vi är otroligt stolta och glada över det förtroende och tillit Isak har lagt i våra händer. ”

Lars Nylin

Bilden fr v: Birgitta Haller, Joakim Johansson, Isak Danielson, Patrik Sventelius, Peter Hart och Måns Danielson.