Nyheter 9 september 2019

4 SNABBA: Albin Johnsén/Realistic Recordings

Artistbyrån Jubel utökar med två nya avdelningar: Jubel Creative och Realistic Recordings. Medan den förstnämnda  jobbar med rörlig bild och grafiskt material, är den sistnämnda en renodlad skivetikett. Label manager blir Albin Johnsén, artisten bakom dunderhiten Din soldat. Vi tog kontakt för ”4 Snabba”.

Hur kommer det sig att du blir label manager?

– Tanken har egentligen alltid funnits. Kanske inte just titeln label manager, men tanken att en dag jobba med att hitta och/eller utveckla artister. I och med att min egen artistkarriär har varit intensiv med många släpp och konstant turnerade så har läget inte funnits förrän nu.

– Nu har jag precis släppt mitt tredje album och känner att jag har samlat på mig tillräckligt med erfarenhet för att kunna tillföra något till andra artister.

Det här är en barndomsdröm för dig förstår jag. Berätta!

– Jag startade min första rapgrupp Realistiskt när jag va 10 år. Drömmen då var att breaka och sen skulle vi starta Rea Records och signa nya rappare, precis som Dr. Dre gjorde med Eminem och Eminem i sin tur gjorde med 50 cent. Sen har det där alltid levt kvar i mig. Att få vara med och jobba med projekt men inte fronta känns väldigt lyxigt. Jag tänker på musikaliska projekt/låtar/idéer större delen av min vakna tid, men det är svårt att förverkliga allt under mitt egna artistprojekt. Nu har jag en möjlighet att vara kreativ i olika världar.

Vad tar du med dig för lärdomar från ditt eget artistliv som kan vara till nytta i din nya roll?

– Det är så sjukt mycket. Men väldigt kortfattat så handlar det in the end om att vara sann mot sig själv och att ingen framgång i världen är värt någonting om du inte mår bra. Det finns någon slags myt om att man måste må dåligt eller leva destruktivt för att vara som bäst i sitt skapande. Det är bullshit.

Vad händer nu närmast på Realistic Recordings? 

– Det som händer nu är att vi på fredag släpper Jakob Karlbergs första singel från hans debutalbum. Jag är väldigt stolt över att Jakob är första artisten från Realistic då han är en extremt begåvad musiker, låtskrivare och artist. Jag kommer under hösten presentera fler artister men just denna vecka är fokuset på Jakob.

Christel Valsinger