Nyheter 8 september 2019

Joakim Ejdeholm till Aloaded

Joakim Ejdeholm blir ansvarig för fysisk distribution på Aloaded.

Under våren har Aloaded byggt upp en fysisk distribution för att komplettera den digitala distribution som lanserades 2018. Nu anställs Joakim Ejdeholm som ansvarig för företagets fysiska distribution och produktion av vinyl, CD, affischer och merchandise.

– Det tog inte lång tid innan vi insåg att många av våra labels och artister efterfrågar även fysisk distribution i kombination med den digital distribution och PR som vi redan erbjuder. Vårt beslut att satsa på fysisk distribution har växt fram organiskt, i och med att vi gjort mycket vinylproduktioner åt våra kunder så har vi även börjat ta hand om distributionen, säger John Gadnert, grundare och Aloadeds Styrelseordförande.

Ejdeholm har under våren praktiserat på Aloaded i samband med sin utbildning på DMG Education. Under flera år har Joakim sysslat oberoende musikutgivning och driver bland annat labeln Pasta Feelings.

– På Aloaded får jag användning av hela min utbildning samt alla år i DIY-scenen. Det är en arbetsplats där nya idéer och egna initiativ välkomnas. Att få möjlighet att utveckla delar så som fysisk distribution från grunden är väldigt inspirerande. Det känns verkligen stort att få arbeta med vinyl på den här nivån, berättar Joakim Ejdeholm i ett pressmeddelande.

Lars Nylin