Nyheter 3 september 2019

Solsken över Buddy’s

The future’s so bright, you gotta wear shades…Det är ingen större överdrift att använda den låtfrasen som beskrivning av läget för managementet Buddy’s. Med involvering i akter som Veronica Maggio, Smith & Thell, Sandro Cavazza, NOTD, Kygo och Estraden hittar man just nu svensk-amerikanska Buddy’s lite varstans på listor och scener.

12 låtar topp 50 på radiolistan. 16 låtar med sju artister på Spotifys svenska topp 100. Så såg det ut för Anders Johansson och Jon AllenBuddy’s i förra veckan. Ett år efter att Musikindustrin rapporterade om det då två år gamla managementet eskalerar närvaron ständigt.

– Ja, det är otroligt roligt för artisterna och oss. Vi är så tacksamma och ödmjuka. Alla artister är ute och jobbar målmedvetet och just nu stämmer det mesta, säger Jon Allen.

– Exakt, i vissa stunder i karriären står solen i zenit och det är ju exakt den stunden man lever för som manager. Artisterna presterar på topp och samarbetar och umgås extremt mycket sinsemellan. Ett drömläge, säger Anders Johansson och fortsätter:

– Artisterna har haft några fantastiska milstolpar. Sandro (Cavazza) har för första gången upplevt en låt med över en miljard streams (Without You med Avicii). NOTD har streamat över 500 000 000 på deras singlar och Smith&Thell har tagit enorma kliv in på den amerikanska marknaden med topp 20-placeringar på Billboard-listorna som artister. Som låtskrivare har Smith&Thell belönats med inte mindre än 24 guld/platina-skivor på 12 månader med bland annat Ava Max So Am I. Veronica Maggio kommer ha en av sina största skivor nånsin med Fiender är tråkigt, singlarna därifrån Tillfälligheter, Kurt Cobain och 5 Minuter går otroligt bra.

Duon går inte med på att något särskilt hänt eller beslutats senaste året, som Musikindustrin insinuerar. Svaret blir istället från Jon:

– Det är säkert ett rätt ospektakulärt svar, men sanningen är att vi mest jobbat på som tidigare. Allt handlar om att få artister att göra sitt bästa i alla lägen.

Trots de redovisade svenska framgångarna är det inte minst fokus på USA. Närmast åker NOTD på USA-turné med Zedd och gör även utsålda egna spelningar i New York och Los Angeles.

–Smith&Thells uppföljare till Forgive Me Friend, Hotel Walls börjar få ordentlig fart i Norden och i förra veckan började adderingar i USA komma in, säger Anders.

Men även i Sverige händer det nyheter även efter att Veronica Maggios segertåg med radio-, stream- och publikrekord nu möjligen lite stannar av. Framförallt är det gruppen Estraden som håller på att slå stort. I skrivande stund är kvartetten som jobbat med bl a Avicii och Kygo nummer 2 på Spotify ihop med Viktor Leksell.

– Målen är tydliga och nu ska vi alla jobba lagom hårt, ha roligt och njuta en del, avslutar en skrattande Anders Johansson.

Lars Nylin