Nyheter 2 september 2019

Mapei till Amuse

Amuse har ingått avtal med Mapei, som i höst är aktuell med nya albumet Sensory Overload. Nya singeln Rise Up släpptes i fredags.

Med Don’t Wait fick Mapei en internationell hit, som genererat över 100 miljoner streams på olika musikplattformar. Fyra år efter debutalbumet Hey Hey är Mapei nu tillbaka med Rise Up, en singel om att finna sin egen väg. Singeln är den första från det kommande albumet Sensory Overload, som beräknas släppas senare i höst. Albumet innehåller samarbeten med producenter som Magnus Lidehäll, Chords och Lukas Nathanson.

– Som artist har det blivit allt viktigare för mig att ha makt över min egen karriär och musiken jag skapar. Därför är jag väldigt glad över att arbeta med Amuse. Att få släppa det här albumet tillsammans med ett kompetent team som samtidigt har respekt för min vision är en optimal match, säger Mapei.

– Vår ambition på Amuse har alltid varit att bygga partnerskap som kan förstärka och lyfta den kreativitet som artister sjäva har. Att få arbeta med en världsartist med en så stark vision, närvaro och talang som Mapei är en ära, säger Theodora Nordqvist, Label Director Sweden på Amuse. 

Christel Valsinger