Nyheter 19 augusti 2019

Live: Brink & Berger förstärker med Curling, Byhlén, Sjölander

Arrangörs- och evenemangsbolaget Brink & Berger i Uppsala rekryterar tre nyckelpersoner för att stärka upp sin konsertverksamhet lokalt och nationellt: Jonas Curling, Erik ”Candy” Sjölander och Amanda Byhlén.

Brink & Berger har under de senaste åren vuxit till att bli en av landets största konsert- och evenemangsarrangörer med årligen cirka 250 000 besökare. Nu stärker man upp konsertverksamheten ytterligare med tre rekryteringar.

Los Angeles-baserade Jonas Curling är en av landets mest erfarna promoters med framträdanden av namn som Elton John, Patti Smith, Bryan Ferry, Def Leppard i Uppsala. Curling har en bakgrund på bl a spelplatsen Katalin och Universal Music. Han får rollen som Senior Promoter och kommer att ingå i det exekutiva promoterteamet tillsammans med Erik ”Candy” Sjölander och VD Fredrik Annell Berger.

Alla artister som passerat Gröna Lunds och Sweden Rocks scener de senaste åren har en relation till Erik ”Candy” Sjölander. Som promoter så är han en av Sveriges mest betrodda inom genren rock och metal. Candy går in i rollen som Promoter och Senior Production Manager.

Amanda Byléhn kommer närmast från en tjänst som agent hos agenturen Appelgren Friedner där hon har jobbat med artister som Silvana Imam, Den Svenska Björnstammen, Movits, Sabina Ddumba m.fl. Byhlén tillträder tjänsten som Producent / Projektledare och kommer att vara baserad i Norrköping och därmed även arbeta med att etablera Brink & Berger lokalt och regionalt.

– Med Amanda så stärker vi vårt produktionsteam samtidigt som vi etablerar oss fysiskt i Norrköping och förstärker vår position i regionen. Och tillsammans med Jonas och Candy så bygger vi ett promoterteam som blir ett av Sveriges mest starka och erfarna. Det är bra grund att för att fortsätta växa och fortsätta positionera Brink & Berger som en av de största aktörerna i svensk live- och upplevelseindustri, säger Fredrik Annell Berger, VD och Partner på Brink & Berger i ett pressmeddelande.

Lars Nylin