Nyheter 18 augusti 2019

Nya ettor för Avicii

Tones And I är kvar i topp av Sverigetopplistan med Dance Monkey [Bad Batch/Sony]. På albumlistan återtar Avicii förstaplatsen med Tim [Avicii/Universal] och är även ny etta på vinyllistan med samma album.

Starkaste klättraren i toppskiktet är fortsatt Lil Tecca, som gått från 18 till 5 och nu plats 3 med Ransom [Galactic/Universal]. Bästa placering hittills för rapparen från Queens, låten närmar sig snabbt 200 miljoner på Spotify.

En fortsatt intressant klättrare är Lewis Capaldi som nu når sin hittills högsta placering, 10, med Someone You Loved [Vertigo Berlin/Universal].

Bästa nykomling på singellistan är Veronica Maggio som går in starkt som 7 med 5 minuter [Universal/Universal], Maggio är ö h t den artist som påtagligt dominerar topp 30.

Ny etta på Heatseeker är Mehmet med Capri Sun [Karaktärer].

Avicii går alltså in i topp av vinyllistan. Ny tvåa där är Slipknot med We’re Not Your Kind, ett album från amerikanerna som toppar den fysiska listan och går in som 4 på stora albumlistan.

Etta på samlingslistan är på 45 veckan A Star Is Born med Lady Gaga [Interscope/Universal]. Ska även ettårsjubileet firas i topp?

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin