Nyheter 13 augusti 2019

Tanja Määttä till Min Stora Dag

Välgörenhetsorganisationen Min Stora Dag är inne i en utvecklingsfas och förstärker just nu sitt team. En av de nya medarbetarna är branschbekanta Tanja Määttä, som blir ny projektledare.

Tanja Määttä startade karriären som press- och promotionansvarig på EMI Music och som produktchef på Diesel Music. Hon har också bl a drivit egna bolaget Saint PR tillsammans med Sandra Nordin och har de senaste tolv åren varit pressansvarig för Polar Music Prize.

Nu tar hon klivet över till den ideella världen.

– Jag har känt en stark längtan efter att få göra skillnad och hoppas kunna få användning för mina erfarenheter och kontakter från den kommersiella världen i detta för mig nya sammanhang. Det är med extremt lätta steg jag kommer tillbaka från semestern, och jag känner mig så väldigt stolt och peppad över att få börja arbetet på Min Stora Dag, säger Tanja Määttä i ett pressmeddelande.

Min Stora Dag är en välgörenhetsorganisation vars syfte är att göra skillnad för barn och unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Genom att arrangera upplevelser som kallas Stora Dagar får barnen ett avbrott från en tuff vardag. Ett avbrott som ger glada barndomsminnen och ny kraft att fortsätta kämpa.

– Jag har följt Tanjas arbete under många år och kan inte tänka mig en bättre lämpad person på denna position – både som professionell yrkesperson och som varm människa. Hon har hjärtat på rätta stället och hennes långa erfarenhet och gedigna kunskaper kommer ihop med den genuina lust hon visar för vårt uppdrag förstärka vårt team och bidra till vår dröm att göra skillnad för fler behövande barn, säger Min Stora Dags generalsekreterare Jennifer McShane.

Christel Valsinger