Nyheter 5 augusti 2019

Tarantino hyllar Pet Sounds (igen)

Han har gjort det tidigare. Nu gör han det igen: regissören Quentin Tarantino har utsett skivbutiken Pet Sounds i Stockholm till världens bästa.

Quentin Tarantino är inte bara aktuell med filmen Once Upon A Time in Hollywood – med Brad Pitt, Leonardo DiCaprio och Margot Robbie i huvudrollerna – musiknörden Tarantino har också ännu en gång utsett Pet Sounds på Skånegatan i Stockholm till världens bästa skivbutik.

När skivsajten Discogs.com ber honom välja topp tre av affärer svarar han:

– Jag måste säga att världens bästa skivaffär är Pet Sounds i Stockholm. Den har ett fantastiskt utbud och deras skivor är i perfekt skick.

Han har svarat likadant förr, bland annat i medier 2004.

Stefan Jacobson på Pet Sounds säger till tidningen Gaffa:

– Självklart roligt och inspirerande, Quentin Tarantino har ju både en stor skivsamling och intressanta musikval till sina filmer. Tycker han att vi är världens bästa skivaffär så är det ett mycket högt betyg.

På Gaffas fråga om han träffat regissören svarar Jacobson:

– Han har varit i butiken vid minst tre tillfällen. Första gången, 1994 (?), trodde jag att det var hans dubbelgångare, men det visade sig att det var Quentin när han lämnade över sitt kreditkort, som man gjorde på den tiden. De övriga besöken har varit trevliga, han är rätt insatt i musik och vet vad han vill ha, och pratar snabbt.

Pet Sounds sjösatte i våras webbsatsningen Pet Sounds Paper med krönikor, unika spelningar, etc. Det framkommer inte om Quentin Tarantino noterat detta.

Lars Nylin