Nyheter 16 juli 2019

World Scout Foundation får låt av EKKOs låtskrivare

World Scout Foundation har inte bara Sveriges kung Carl XVI Gustaf som hedersordförande. Med nya världsambassadörerna NCT Dream, har organisationen också fått en specialskriven låt av svenska upphovspersoner.

Det är EKKO Music Rights upphovsmän och producenter Phat Fabe (Fabian Torsson), Alexander Karlsson och Gabriel Brandes som har skrivit och producerat singeln Fireflies åt den sydkoreanska gruppen NCT Dream (SM Entertainment). Gruppen har nyligen utnämnts till världsambassadörer för World Scout Foundation där Sveriges konung Carl XVI Gustaf är hedersordförande. Intäkterna från låten går till organisationens arbete.

NCT Dream var förra året med på Billboards lista ”21 under 21: Music’s next generation” och var också den enda asiatiska gruppen/artisten på Time’s ”25 most influential teens of 2018”. Låten beskrivs som ”catchy up-tempo electro dance pop, which features guitar riffs and rhythmical synths”.

Fireflies släpps den 15 juli.

Christel Valsinger