Nyheter 8 juli 2019

Senorita etta

Shawn Mendes & Camila Cabello når vecka två på listan toppen med Senorita [Island/Universal]. Einar är kvar som dominant av albumlistan med Första klass [Einar].

Ettan är den första för såväl Shawn Mendes som Camila Cabello. Mendes nådde plats 2 med Stitches 2015 medan Cabello som högst legat 4 med Havana ihop med Young Thug 2017.

Ed Sheerans återkomst i topp förra veckan med I Don’t Care ihop med Justin Bieber [Atlantic/Warner] blev alltså kortvarig, men låten är kvar i toppen som 2.

Singellistans toppskikt är relativt stabilt med bland andra Einar som nu trea med Första klass [Einar] med Avicii som 7 med SOS [Avicii Music/Universal].

Men det händer saker utöver den nya ettan:

Ed Sheeran har en nyhet som 4, Beautiful People feat. Khalid [Atlantic/Warner] och Mares fortsätter att klättra. Sunnanvind [Tjoof] har gått från 13 till 6 till nu 5. Kygo har åter en hit på gång, denna gång med Higher Love [Kygo/Sony] som går in som 9.

Visst, det är samma Higher Love som Stevie Winwood skrev på 80-talet, men här är det Whitney Houstons version – då bara släppts i Japan – som fått en uppdatering av den norske hitmästaren 29 år senare.

Förra veckans starka nykomling Ant Wan med Mama [Ant Wan] faller från 7 till 15. Victor Leksell tappar även han med Klär av dig [Columbia/Sony], från 8 till 10. Ozzy faller från 9 till 27 med Bråkmakargatan (feat. Timbuktu) [Play 66/Sony].

På Heatseeker toppar Guleed med Tesla [Milkshake/Sony].

På albumfronten är det i stort sett status quo med Einar och Bruce Springsteen i topp på olika listor. Retrodisrespect 1980-83 med Vicious Visions [Busy Bee/Border] tar över vinyllistans första plats. Det innebär att ett band som kom fram parallellt med Gyllene Tider i Halmstad i skiftet 70/80-tal får en retrospektiv etta. Musikaliskt är skillnaden dock rejäl…

Alla övriga fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin