Nyheter 1 juli 2019

Kvinnohistorisk komplettering av Wikipedia under Wikimania

Stockholms Kvinnohistoriska, Musikverket och Nordiska museet bjuder in till skrivstugor under Wikimania, som äger rum i Stockholm i augusti. Syftet är att göra världens mest använda uppslagsverk på nätet – Wikipedia – mer jämställt.

Omkring fyra gånger så många av artiklarna på Wikipedia handlar om män som om kvinnor. 90 procent av artiklarna är dessutom skrivna av män. För att minska glappet och öka jämställdheten på det gigantiska uppslagsverket erbjuder Stockholms Kvinnohistoriska, Musikverket och Nordiska museet skrivstugor under den internationella konferensen Wikimania, som i år äger rum i Stockholm den 14-18 augusti. Arrangörerna backar upp med källmaterial, förslag på ämnen, kunniga experter och fika.

Tema: Kvinnor inom scenkonst
Tid: 15 augusti kl 13–19
Plats: Musik- och teaterbiblioteket, Torsgatan 19 plan 5, Stockholm
Medverkande experter: Karin Strand, Elisabet Andersson, Marianne Seid

Tema: Kvinnor inom mode
Tid: Fredag 16 augusti kl 10–17
Plats: Nordiska museets bibliotek, Djurgårdsvägen 6–16, Stockholm
Medverkande experter: Helena Lindroth mfl

Alla intresserade är välkomna att delta. Anmälan sker på  anmalan@musikverket.se

Christel Valsinger