Nyheter 21 maj 2019

Absolut sommar 2019: Spotify siar

Sommaren är otvivelaktigt på gång och vid den här tiden varje år sammanställer Spotifys musikredaktion vilka låtar som sannolikt kommer bli de mest spelade under juni, juli och augusti.Inget undantag med siandet i år.

Bland utmanarna till sommarens hetaste låtar återfinns popdängor och hiphop-beats från svenska artister som Avicii, Veronica Maggio, Hov1, Z.E. och Mabel. På listan finns också vad som spås bli hits av internationella stjärnor som Ed Sheeran & Justin Bieber, Lil Nas X och Ava Max.

“Vi tror att svenska folket kommer att lyssna mer på lokala artister och låtar än någonsin tidigare den här sommaren. Svenska artister har haft ett fantastiskt år på vår lokala topplista såhär långt. Även om det definitivt kommer finnas låtar av internationella artister som spelas varma över hela världen, som exempelvis “I don’t care” av Ed Sheeran & Justin Bieber, så ser vi att lyssnare gillar att avnjuta sommarens aktiviteter till lokala artister”, säger Jenny Hermanson, nordisk VD på Spotify i ett pressmeddelande.

Listan är framtagen baserad på hur låtarna har presterat på topplistor senaste veckan och hur deras utvecklingskurva ser ut, samt hur svenska lyssnare reagerar på låtarna på Spotify – bland annat hur länge de lyssnar på låtarna, om de sparas ner i egna spellistor, etc.

Här är 2019 års blivande sommarhits enligt Spotifys musikredaktion:

Hov1Hornstullsstrand ft. Veronica Maggio

AviciiSOS

Molly SandénVa det då?

MabelDon’t Call Me Up

NäääkCali ft. Fricky & Denz

Felix Sandman & Benjamin IngrossoHappy Thoughts

Veronica MaggioTillfälligheter

GAMMALSånger från förut

VigilandWe’re The Same ft. Alexander Tidebrink

Tungevaag & RaabanMillion lights

De Vet DuHöjer våra glas

MaresSunnanvind

Z.E 74 Bars

Ed SheeranI Don’t Care ft. Justin Bieber

Daddy YankeeCon Calma ft. Snow

Shawn MendesIf I Can’t Have You

Ava MaxSo Am I

Lil Nas XOld Town Road (Remix) ft. Billy Ray Cyrus

MILKOpa Opa ft. C&N Project

TamtaReplay

Lars Nylin