Nyheter 20 maj 2019

Nomineringarna till Denniz Pop Awards

De nominerade i Denniz Pop Awards 2019 är nu officiella. Efter att ha lyssnat på tusentals bidrag från aspiranter världen över tillkännager den namnkunniga juryn de nio nominerade i årets upplaga av Denniz Pop Awards.

Tidigare har Denniz Pop Awards endast tagit mot skandinaviska bidrag. I år  valde man att för första gången öppna upp dörrarna för internationella bidrag i den nya kategorin International Rookie Award.

När ansökningsperioden var över kunde man konstatera att det var den kategori som fått in flest bidrag av de totalt tre Rookiekategorierna.

De nominerade i Denniz Pop Awards 2019 är:

Rookie Award låtskrivare/producent:

Anton Göransson

LIOHN

Selen Özan

Rookie Award artist/band:

Vinona Oak

LOVA

GAMMAL

International Rookie Award:

Rotana Tarabzouni

Love

Joan

Juryn som valt ut de nominerade består av några av musikbranschens främsta låtskrivare och producenter: Max Martin, Tove Lo, Rami Yacoub, Laleh, Jörgen Elofsson, Andreas Carlsson, Jacob Schulze, John Amatiello, Kristian Lundin, Per Magnusson, Carly Rae Jepsen och Lisa Miskovsky. Majoriteten av jurymedlemmarna är före detta kollegor till den framlidne Denniz Pop och har alla bidragit till det så kallade “svenska musikundret”.

Vinnaren i varje kategori kommer tillkännages på prisceremonin som kommer hållas i Stockholm den 6 juni. Även mottagare av de ärofyllda Honorary Award-priserna kommer tillkännages på plats.

Lars Nylin