Förlag 14 maj 2019

RMV Publishing jobbade med jämställdhet från början

I en ny del av Musikförläggarnas artikelserie kring förlagens jämställdhetsarbete, intervjuas Mona Aghai och Ludvig Andersson på RMV publishing. 

Mona Aghai och Ludvig Andersson grundade RMV 2016, tillsammans med Benny Andersson. Jämställdhetstanken fanns med redan från början och förlaget har aldrig behövt göra en nystart för att rätta till en rådande, ojämställd struktur. Men arbetet är ständigt pågående, säger Ludvig Andersson i intervjun.

– Vi måste hela tiden prata om jämställdhet för att vara säkra på att inte filosofin försvinner, att jargongen inte förändras eller att vi glömmer vår grund. 

Mona Aghai tycker att utvecklingen mot en jämställd bransch går långsamt, men ändå åt rätt håll.

– Så länge alla bolag driver på genom att signa och pusha kvinnliga låtskrivare och producenter. Sedan krävs det mentorer och att de som redan är på hög nivå hjälper till och pushar. Framförallt måste förlagen signa fler kvinnliga producenter.

Läs hela intervjun här

Christel Valsinger