Nyheter 9 april 2019

4 Snabba Stefan Aronsson/Propellerhead

Stefan Aronsson var i många år annonsansvarig på Musikindustrin. Numera finns han på företaget Propellerhead där han nu fått rollen Digital Marketing & Communication Manager. Vi kollade vad han gör för lönen…

Vad innebär det nya jobbet?

– Som Propellerheads Digital Marketing & Communication Manager har jag hand om kommunikation, marknadsföring och annonsering som sker i våra sociala kanaler. Jag är Propellerheads röst utåt i dessa kanaler och pratar dagligen med våra fans, följare och användare och ser till att deras feedback kring produkterna når tillbaka till rätt avdelning och personer.

– Utöver det har jag även hand om vår influencer- och content marketing samt handhar våra ambassadörer och artister. Är du en artist eller producent som använder Reason så är det mig du ska kontakta.

Vad är Propellerhead?

– Propellerhead tror att alla som vill kan göra musik och vi utvecklar musikappar, både för desktop och mobil som hjälper folk att uppnå sina musikaliska drömmar. Det mesta kända programmet heter Reason och är ett musikskaparprogram, eller DAW (Digital Audio Workstation), som det kallas. Vi har även en familj av musikappar för iOS: Reason Compact, Figure, Take och Thor.

Hur är det med egna musiken?

–Den är fortfarande väldigt viktig för mig, och jag lägger den mesta av min lediga tid på att skapa musik. Just nu håller jag på att skriva nytt material till mitt tekniska dödsmetallband Terminal Function, samt synthpopbandet Red Cell. Utöver det jobbar jag vidare på mitt experimentella glitchband FAP:s singelserie Metal på svenska. På arbetstid ägnar jag mig ofta åt att knäppa igång någon typ av generativ musikpatch i Reason som får stå och generera soundtracket till min arbetsdag.

Vilken koll håller du på musikindustrin numera?

– Jag försöker hålla mig à jour med det som händer i musikindustrin då jag fortfarande driver min egen lilla label Stupid Dream Records. Med det sagt så har fokus naturligt skiftat en smula mot tech-sidan av musikbranschen, då det är den Propellerhead är en del av.

Lars Nylin