Nyheter 11 mars 2019

Prestigefyllt pris till Cosmos Music Publishings låtskrivare

Cosmos Music Publishings låtskrivare Louise Frick Sveen och Albin Nordqvist har i dagarna fått ta emot sitt pris ”Excellent Record of the Year”, som delas ut av Japan’s Composers Association. 

det var i slutet av förra året som Cosmos Music Publishings låtskrivare Louise Frick Sveen och Albin Nordqvist fick beskedet att låten Wake Me Up med den stora koreanska tjejgruppen TWICE,  tilldelats det prestigefyllda priset ”Excellent Record of the Year” av Japan’s Composers Association. Låten har de skrivit tillsammans med som de skrivit tillsammans med de japanska upphovspersonerna Atsushi Shimada och Natsumi Watanabe.

Wake Me Up presenterades först i en kampanj för Nike Air Max i april 2018, släpptes sedan som singel i maj och var med på gruppens japanska album BDZ som släpptes i september. Singeln har tilldelats dubbel platina av RIAJ i Japan med över 500.000 fysiska exemplar sålda, och albumet har sålt över 300.000 exemplar (platina). Låten har också varit mycket framgångsrik digitalt.

Det japanska musikförlaget Nichion, som är Cosmos exklusiva partner i Japan har i dagarna besökt Stockholm, och en av deras A&R:s, Kenichi Seki passade på att dela ut priset till de överraskade upphovspersonerna.

Bilden fr v: Albin Nordqvist, Kenichi Seki, A&R, Nichion Inc., Louise Frick Sveen, Peo Nylén, Creative Director, Cosmos Music Publishing