Nyheter 15 oktober 2018

Släpper 36 plattor på samma dag

Da Book tar i rejält när han släpper musik 2/11. På en och samma gång släpps 36 plattor, 300 låtar, musik inspelad under en 20-års period.

Skåningen Da Book, till vardags Malmöbaserae Patrik Blomberg Book, spänner över house, techno, dub, experimental, breakbeats och proggpunktronica.

Da Book är bosatt i Malmö och har tidigare gett ut musik under namnen Ausgang Verboten, Düsseldorf by Night, Da Book och Patrik Book.

Hur blev det så här mycket musik?

– Att göra musik är mitt grundläge. När andra ser på TV eller är ute och joggar så gör jag musik. Jag komponerar, lägger undan, glömmer bort vad jag gjort, gör mer musik och så håller det på. Jag har släppt musik under åren men bara en bråkdel av det som funnits inspelat. Plötsligt stannade jag upp, gick igenom arkiven, gjorde ett urval och här är vi nu. Jag är egentligen lika överraskad som någon att det blivit så mycket musik.

Är detta ett världsrekord?

– När man googlar så är det är svårt att hitta någon som är i närheten av att släppa så här många album på en och samma dag. Men rekordaspekten är inte anledningen till varför jag gör det här. När jag gick igenom arkiven så insåg jag att bland allt inspelat material så finns det mycket som sitter ihop som album.

Hur ser framtiden ut?

– Jag kommer alltid göra elektronisk musik men under senare år har jag även börjat komponera för stråkkvartett. Mitt första verk för stråkkvartett är 30 minuter långt och hade sitt uruppförande på Pufendorfinstitutet i Lund i November 2016 och framfördes av Kvartett 168. Det är en fantastisk uttrycksmöjlighet att komponera för stråkkvartett så det vill jag absolut göra mer av.

Samtliga 36 plattor släpps bland annat på plattformarna Bandcamp, Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer, Tidal, Google Play Music, Amazon Music, Pandora, iHeartRadio, Beatport, SoundCloud och YouTube.

Lars Nylin