Nyheter 8 maj 2018

LIVE Metallica återtog publikrekordet i Globen

I lördags plockade Polarprisvinnarna Metallica tillbaka publikrekordet i Ericsson Globe, från komikerparet Filip & Fredrik. Och igår slog de sitt eget rekord med konsert nummer två, som lockade 17 303 åskådare. 

Eller som Metallicas Lars Ulrich uttryckte det:

– On Saturday we kicked those comedians ass! ‎Tonight we kicked our own ass!

Mellan 2009 och 2014 hade Metallica det stående publikrekordet på 16 498 personer, et rekord som dock slogs av Filip & Fredriks livesända podcast 2014. Men i lördags kväll var det alltså åter dags för James Hetfield och hans band att återta tronen som den största publikmagneten i Ericsson Globe någonsin. Och på måndagskvällen skapade de ut sig själva med ett nytt rekord. Då hade produktionen optimerats för att ytterligare öka kapaciteten i arenan.

Christel Valsinger