Förlag 24 april 2018

FÖRLAG 11:e ASCAP-priset i följd för Max Martin

Vid måndagens Ascap Pop Music Awards i Los Angeles fick Max Martin för elfte (!) året i följd ta emot priset som Songwriter Of The Year.

Vid galan på Beverly Hilton Hotel blev Max Martin av de som delade vinsten i kategorin, i hans fall för Side To Side (Ariana Grande), Can’t Stop The Feeling! (Justin Timberlake), Send My Love (Adele) och Just Like Fire (P!nk). Eftersom Martin Sandberg [Maraton/Kobalt] just levererat ett knippe nya låtar till just Ariana Grande talar redan mycket för att det nästa år blir dussinet fullt.

Bland andra prisbelönta fanns Desmond Child och Lana Del Rey. Universal Music Publishing blev Publisher of the Year för involvering i låtar med bl a Ed Sheeran, Bruno Mars och Justin Timberlake. BMG fick priset Independent Publisher of the Year baserat bla  i cuts med DJ Snake och Justin Bieber, DJ Khaled och Chance The Rapper.

Mer om galan här http://variety.com/2018/music/news/ascap-pop-awards-2018-umpg-ed-sheeran-shape-of-you-1202784045/.

Lars Nylin