Nyheter 6 augusti 2017

SVERIGETOPPLISTAN v 31 Luis Fonsi och Hov1 orubbliga sommarvinnare

Samtidigt som VM i friidrott pågår kan vi kora vinnarna av sommarens listor. Luis Fonsi och Hov1 toppar den här veckan singel- respektive alnumlistan, alltså som det sett ut merparten av de senaste månaderna. På singellistan är Despacito med Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber [Universal/Universal] orubblig etta för femtonde veckan i följd. Hov1 placerar det självbetitlade debutalbumet [Svenska Inspelningar/Universal] som etta för totalt sjunde veckan.

Kampferdrops Jag trodde änglarna [Caroline/Universal] är kvar på andraplatsen på singellistan. fortsatt stark klättrare är svenske Kaliffa som nu tagit Helt seriöst [Svenska inspelningar/Universal] från 13 till 8 och nu 5, självklart bästa hittills för förre Hoffmaestromedlemmen från Högdalen utanför Stockholm.

En annan vass utmanare är J Balvin & Willy William som med Mi Gente [Scorpio/Sony] går från 14 till 4.

Ny etta på Heatseeker är Macklemore fet, Skylar Grey med Glorious [Bendo/Warner],

På albumlistan är förra veckans nya etta i Lana Del Reys Lust For Life [Polydor UK/Universal] nu på plats 10. Lasse Stefanz  Wind Me Up [Mariann Grammofon/Warner] återtar en del positioner efter förra veckans fall och är nu 4 medan den fortfarande är etta på den fysiska listan. Bästa nyhet är Alice Cooper på plats 6 med förra veckans vinyletta Paranormal[Ear/Playground].

Vinyllistan får ett helt nytt utseende då Iron Maiden släppt sin katalog. Etta av totalt åtta titlar på topp 10 är The Final Frontier [Parlophone UK/Warner].

Samlingslistan toppas fortsatt av filmmusiken till Trolls [RCA/Sony], det är samlingens 45:e vecka på listan.

Samtliga listor finns på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin