Nyheter 19 juni 2017

PRIS SESAC Award till EKKO Music Rights Europe

EKKO Music Rights Europe och deras låtskrivare Dsign Music har vunnit pris på SESAC Awards i Los Angeles för  2016 års mest framgångsrika latinlåt. Låten Vente Pa’Ca som framförs av Ricky Martin har toppat listor i 21 länder och har nu en miljard visningar på Youtube.

Priset för ”2016 Latina Performance Award” delades ut i Los Angeles den 7 juni. Låtskrivarteamet Dsign Music består av norska låtskrivarna Anne Judith Wik, Ronny Svendsen och Nermin Harambasic och ingår i EKKO Music Rights Europes roster.

Pelle Lidell, President och en av grundarna av förlaget, pitchade Vente Pa’Ca för Ricky Martin (Sony Music) för exakt ett år sedan, men kunde aldrig ana vilka framgångar låten skulle komma att få.

Etta på topplistor i 21 länder, etta på Billboards listor Latin Digital Songs, Latin Airplay, Latin Pop Songs, Tropical Airplay och Hot Latin Songs. Dessutom multiplatina försäljning, över 200 miljoner streams på Spotify och över en miljard visningar på Youtube.

– För ett nystartat och oberoende förlag som EKKO Music Rights betyder det oerhört mycket att få en sån här smash hit. Popvärlden i USA har uppmärksammat låten och Dsign Music får en massa uppdrag. Vi är självklart tacksamma för detta pris och allt spännande som nu händer.

Christel Valsinger