Nyheter 18 februari 2016

MUSIKBOLAG Smith & Thell till Def Jam

Folk-popduon Smith & Thell från Helsingborg – här hemma på Playground – har skrivit avtal med amerikanska Def Jam Records.

Smith & Thell, Maria Jane Smith och Victor Thell, besökte nyligen New York och skrev avtal med prestigefyllda Def Jam/Universal.

– Vi är hedrade att Def Jam, en av världens mest legendariska skivetiketter, väljer att kontraktera två 25-åringar från Helsingborg. Vi är extremt stolta och besökte nyligen New York och skivbolaget och kan bara konstatera att allt känns helt perfekt. Vi är så laddade inför framtiden, säger Maria Jane Smith.

– Bara känslan av att gå i korridorerna på Manhattan och höra ny musik från Kanye West och Justin Bieber dånandes ut från kontoren är enormt inspirerande, fortsätter Victor Thell.

Lanseringen av singeln Statue kommer att starta inom kort och planerna börjar nu ta form:

– Smith & Thell jobbar på ett helt fantastiskt album och vi har en stark närvaro både i Europa och USA med mig baserad i Sverige och min kollega Jon Allen på plats i New York, berättar Anders Johansson på managementbolaget Albot&Albot.

I juni 2015 vann Smith & Thell pris vid Denniz Pop Awards i Stockholm. Samma pris som året innan delades ut till Tove Lo. Efter vinsten började intresset från utlandet vakna på allvar.

Smith & Thell är kontrakterade av Playground Music, som ser otroligt positivt på att äntligen fått på plats ett samarbete internationellt med Def Jam som partner.

Bandets A&R Patrik Larsson på Playground Music;

– Detta är otroligt stort för oss som en indie så klart och ett kvitto på att vi jobbat rätt med dessa talanger och att allt nu äntligen börjar falla på plats. Vi ser positivt på vad som komma skall och välkomnar Def Jam i detta arbete.

Def Jam har artister som Kanye West, Justin Bieber, Frank Ocean, Axwell Ingrosso, Leona Lewis, Jeezy, Big Sean, Iggy Azalea och inte minst Alessia Cara som nyligen nådde förstaplatsen på Billboard.

Mitt i allt blev Smith & Tell nyligen också nominerade i kategorin New Emerging International Talent under evenemanget International Music Industry Awards som för tredje året i rad anordnas under konferensdagarna Musexpo i Los Angeles i mitten av April. En konferens där ledare i musikbranschen från USA och globalt samlas under ett antal dagar för att göra affärer, medverka i paneler och workshops och se nya intressanta artister.

Lars Nylin

På bilden (från vänster); Anders Johansson (Albot&Albot, manager), Jon Allen (manager), Victor Thell, Maria Jane Smith och Bruce Carbone (Def Jam)