Förlag 14 september 2015

FÖRLAG Laleh skriver med Wolf Cousins

Till raden av framgångsrika låtskrivare i produktionskollektivet Wolf Cousins kan vi nu även lägga Laleh. Hon har bland annat varit med och skrivit låtar till Ellie Gouldings kommande album.

Det är Jan Gradvall som i DI Weekend uppmärksammar att Laleh smugit igång en internationell låtskrivarkarriär. På den amerikanska sångerskan Tori Kellys debutalbum Unbreakable Smile, finns två spår där Laleh ingår som låtskrivare, ihop med bland andra Ludvig Söderberg, Jakob Jerlström och flera andra låtskrivare i Wolf Cousins-kollektivet.

Laleh har också skrivit låtar tillsammans med Ellie Goulding till hennes kommande tredje album, ett album som också Max Martin bidragit till. I en intervju i Entertainment Weekly säger Goulding: ”Jag har skrivit en låt med Laleh som förmodligen är den mest stärkande låt jag gjort som kvinna. När jag lyssnar på den känner jag mig oövervinnlig.”

Läs Jan Gradvalls artikel här: http://weekend.di.se/gradvall/nu-dansar-laleh-med-vargarna och intervjun med Ellie Goulding i EW här: http://www.ew.com/article/2015/08/31/behind-scenes-ellie-gouldings-empowering-third-album

Wolf Cousins är en studio och låtskrivargrupp startad av Max Martin, Shellback och Julius Petersson.

Christel Valsinger