Nyheter 21 maj 2015

SVERIGETOPPLISTAN v 21 Belgiskt i topp

Efter åtta veckor på Sverigetopplistan når Lost Frequencies – Felix de Laet – toppen med Are You With Me [Armada/Sony]. Underifrån utmanar Jakob Karlberg. På albumlistan är Ulrik Munther veckans starkaste nykomling.

Förra veckan siade MI om att David Guetta var på väg att peta ner Wiz Khalifa från singeltronen. Så blev det inte, fransmannens Hey Mama [Parlophone/Warner] tar ”bara” ett steg uppåt, till plats 6. I stället blev det belgaren Lost Frequencies som gick hela vägen med sin remix av den amerikanske countryartisten Easton Corbins original från 2012.

Även denna vecka heter den starkaste klättraren Jakob Karlberg. Hans Fan va bra [Epic/Sony] har de tre senaste veckorna gått från 73 till 35 till nu 16.  Ett likvärdigt kliv gör svenske Otto Knows som går från 53 till 29 med Next To Me [Warner/Warner].

En definitiv utmanare är tyske producenten Felix Jaehn. Förra året toppade hans Cheerleader listan och sålde fem gånger platina. Nu går Ain’t Nobody (Loves Me Better) med Felix Jaehn feat. Jasmine Thompson [Polydor/Island/Universal) från 73 till 41.

Bästa nykomling är Axel Wikners Det draaar [Ninetone/Universal] på plats 51. Albin startar som 81 med En sista gång [Universal/Universal].

Heatseeker-listan har en stabil etta sedan tre veckor i Södra Sidan feat Sam-E med Till slut [Playground/Playground]. Starkaste nyhet på den listan är Lokal feat Patryk & Ibbe med Havet är djupt [Team Galagowear/Sony].

Norlie & KKV toppar fortsatt stabilt Svenskt-listan med Ingen annan rör sig som du [Universal/Universal].

Sam Smith, med 44 veckor på listan, är kvar på tätpositionen av albumlistan med In The Lonely Hour [Capitol/Universal]. Här är Ulrik Munther – även uppmärksammat filmaktuell – ny nummer 3 med Allt jag ville säga [Sonet/Universal]. Munthers debutalbum från 2011 toppade listan, uppföljaren från 2013 låg som bäst nummer 4.

Svensken The Tallest Man On Earth är ny nummer 11 med Dark Bird Is Home [Dead Oceans/Border], den hittills bästa svenska listplaceringen för dalkarlen. Samma titel toppar vinyllistan. Albumet är f ö denna vecka etta på Billboards Folk-lista efter 8000 sålda exemplar i USA.

Att notera i övrigt: den klassiska listan har en ny nummer 1 i Peter Mattei med Mahler Songs [Ladybird/Naxos].

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/