Nyheter 18 december 2014

4 SNABBA Woah Dad!/Joel Borg/Isse Samie

Håkan Hellströms listtoppande livealbum Håkan Boma Ye’ är släppt av nya bolaget Woah Dad! MI hittade några branschbekanta bakom det namnet.

Som A&R på Universal tillhör Isse Samie branschens mest bekanta i sin roll. Nu står han tillsammans med Joel Borg, tills nyligen på Luger, bakom etiketten Woah Dad!.

Första utgivningen är Håkan Hellströms listtoppande livealbum från Ullevikonserten i somras. Borg har även startat Borg & Lundell ihop med en annan konsert/festivalbekant, Niklas Lundell. De två har innan detta under åtta år varit inblandade i exempelvis Way Out West.

Vad är Woah Dad! för bolag och hur kom namnet till?

Isse Samie: – Bolaget speglar ofta personerna bakom bolaget. Vilka vi är känner ni till. Keep it in motion keep it in line. Woah Dad! Pappa/Mamma, chilla ta det lugnt. Namnet signalerar nåt rätt opretentiöst, även om mitt svar tenderar att bli motsatsen. Jag ler när jag ser loggan och hör namnet och för att skapa mer förvirring flyger en fluga över snubbens huvud – Woah Dad!

Hur stor utgivning kan vi räkna med?

Joel Borg: – Kvalitet före kvantitet. Det som ges ut på Woah Dad! ska betyda något. Det får fan vara på riktigt. Hjärta och svett. Sen behöver det inte nödvändigtvis vara en ljudinspelning i fysiskt format.

Joel, du har lämnat Luger under året, vad händer för din del i övrigt?

Joel Borg: – Ja det stämmer att jag och Niklas (Lundell) har lämnat Linnégatan. Men vi jobbar fortsatt ihop med våra goda vänner på Luger från annat håll och kommer så att göra, om än i annan form. 2015 kommer onekligen bli ett av våra mest spännande och roligaste i våra yrkesverksamma liv. Många roliga projekt ligger på bordet

Till sist standardfrågan: vilka tycker ni är de största utmaningarna för dagens svenska musikindustri?

– Att behålla nyfikenheten. Upp och hoppa!

Lars Nylin