Nyheter 5 augusti 2014

DIGITALNYTT Beats officiellt Appleägt

Streamingtjänsten Beats är nu även officiellt ägt av Apple. Det var i maj som det stod klart att Apple köpt Beats från Jimmy Iovine och Dr. Dre för tre miljarder dollar, inklusive hörlursföretaget Beats Electronics.

På sin hemsida skriver Apple: “Today we are excited to officially welcome Beats Music and Beats Electronics to the Apple family. Music has always held a special place in our hearts, and we’re thrilled to join forces with a group of people who love it as much as we do. Beats cofounders Jimmy Iovine and Dr. Dre have created beautiful products that have helped millions of people deepen their connection to music. We’re delighted to be working with the team to elevate that experience even further.”

Ian Rogers, VD för Beats, kommer nu även att ansvara för Apples iTunes Radio. Enligt medieuppgifter gångna helgen kommer 40% av Beats anställda att förlora sina jobb efter köpet, Apple har dock meddelat att företaget ska hitta nya uppgifter för alla anställda. Beats finns inte tillgängligt i Sverige.

Lars Nylin