Nyheter 5 augusti 2014

4 SNABBA Patrik Fredriksson/WOW Music Conference

MI sökte upp Patrick Fredriksson på nystartade Way Out West Music Conference (se separat artikel) för att få reda på lite om tankarna bakom.

Varför Music Conference?

– En naturlig utveckling för Way Out West och generellt ett enormt behov. En stor del av branschen samlas redan och att då passa på att skapa detta är en bra grogrund. Sedan är ju Göteborg en alldeles lysande destination både praktiskt och kreativt. Bättre support från en stad går inte att få. Att samla branschen med alla benen

Vad ser du personligen mest fram emot i programmet?

– Svårt att välja. Måste jag? Men Sub Pop och Jonathan Poneman den första. Jag undrar var och vad jag varit idag om inte Sub Pop funnits där för mig sent 80 / tidigt 90 med Fluid, Mudhoney, Soundgarden, Nirvana m.fl. Sedan såklart Henrik Rasmussen från Roskilde och Melvin Benn från bl.a. Reading, Leeds och Latitude. Jag har ju inspirerats och lärt av dem under alla år. Samma sak här; undrar vad och var jag varit om inte jag hade gjort mina Roskildefestivaler genom åren. Fan Sub Pop och Roskilde har ju varit enormt viktiga för mig och har präglat mig enormt.

Vilka internationella motsvarigheter har ni sneglat mot?

– Skall jag vara ärlig och erkänna så är vi inte är några professionella konferensbesökare på samma sätt som många andra. Så förhoppningsvis blir det något positivt av det faktum att vi som arrangör inte sneglat så mycket på andra. Sedan är det väl precis som allt klart att vi alltid inspireras och motiveras av andras jobb. Men vi har framförallt konstaterat det faktum att det finns ett behov här hemma.

Andra inklusive Scorpio har annonserat nya musikkonferenser, vad är er ambition i ”konkurrensen”?

– Vi har inget ändamål om att bli ”ledande” eller störst. Vi vill vara bra, lärorika och inspirerande. Det Scorpio skall göra ligger väl i Norrköping i februari? Redan där är det väl en stor skillnad. Vi kör sommargöteborg med  Way Out West och inte minst Stay Out West hand i hand.  Men jag tror behovet är enormt och att det finns utrymme för oss alla och fler därtill.

Lars Nylin