Nyheter 22 juli 2014

SKIVBOLAG Guld för Lasse Sigfridsson

När Lasse Sigfridsson slutade i Lasse Stefanz var hans stora dröm att få göra ett soloalbum. Tre år senare har det blivit tre album och drömmen har mer än besannats. Allt kröntes i Grönlandsparken i Malung under dansbandsveckan 2014 då Lasse fick ta emot en guldskiva för debutalbumet Min egen väg, som släpptes i oktober 2012.

Solokarrären tog fart för Lasse Sigfridsson med den guldskiveaktuella debutplattan Min egen väg. Skivan gick direkt upp på tredje platsen på Sverigetopplistan. Sommaren efter toppades det resultatet med uppföljaren En gång till, som gick in som tvåa.

– Den veckan var en otroligt rolig vecka på topplistan. Då låg min första skiva Min egen väg etta på listan över flest sålda skivor i midprice och min då nya skiva En gång till tvåa på den stora topplistan. Jag fick nästan nypa mig i armen, ler Sigfridsson.

Lasse Sigfridsson var med och bildade Lasse Stefanz 1967. Lasse slutade under våren 2012 i bandet efter 45 år. På debuten plockade Lasse fram personliga favoriter från de låtar som han sjöng in under sina år i bandet. Dessutom valde han ut några favoritlåtar från andra artister som han spelade in egna tolkningar på.

– Visst, det var fantastiskt att få min första guldskiva med Lasse Stefanz en gång i tiden och jag är så klart jättetacksam för de fantastiska åren vi hade tillsammans. Men att få en guldskiva för ett soloalbum som jag fått bestämma över helt själv är såklart snäppet bättre. En dröm har gått i uppfyllelse och det för att jag vågade gå min egen väg. Något jag också döpte albumet till. Då, 2012 var jag bara nöjd med att få ge ut ett soloalbum. Inget någon annan i Lasse Stefanz gjort tidigare, och så säljer den guld. Ja, vad ska jag säga. Jag är så oerhört tacksam.

Lars Nylin