Nyheter 27 maj 2014

ARTIST Kid Astray i avtal med Big Life

Norska Kid Astray har tecknat avtal med det engelska managementet Big Life. Kid Astray är strax aktuella med EP på Cosmos med mixar av svenska producenterna 1987 och Henning Fürst från Tough Alliance.

Big Life drivs av branschlegenderna Jazz Summers och Tim Parry men har aldrig jobbat med ett norskt band tidigare. Kid Astray kommer att ingå i ett stall med band som London Grammar, Chloë Howl, The Futureheads, Scissor Sisters, Alex Metric, Boy George, Badly Drawn Boy, Jin Jin, för att nämna några.

Big Life grundades 1986 av Summers och Parry och har haft framgångar med namn som Snow Patrol, The Verve, Klaxons och La Roux .

”Vi i bandet är superglada att Big Life backar upp oss. Det kommer att bli toppen att arbeta tillsammans med ett av världens bästa och mest legendariska management. Big Life delar våra ambitioner och vi har höga förväntningar på var detta skulle kunna ta oss vidare som ett band. Att teckna avtal med Big Life känns som ett stort steg i rätt riktning och vi är superpeppade att börja jobba!”, säger Kid Astray.

Kid Astray har uppmärksammats på internationella musikbloggar, spelats på BBC och spåtts bli en av Norges hetaste akter 2014.  I Sverige har aktuella singeln No Easy Way Out roterat flitigt på radio och i juni släpper Cosmos Music nya EP: n Taking You With Me. I sommar kommer bandet fortsätta sitt arbete med inspelningen av sitt kommande debutalbum.

Lars Nylin