Nyheter 3 april 2014

DIGITALNYTT Phonofile växer i Sverige och öppnar kontor i Göteborg

Den digitala distributören Phonofile expanderar i Sverige genom att anställa Torny Gottberg och öppna kontor i Göteborg.
Torny Gottberg kommer närmast från Border där han, sedan 2004, varit labelmanager för de svenska skivbolagen men också den som startade Borders digitala distribution i samarbete med just Phonofile. Han började dock sin bana i musikbranschen för redan 19 år sedan på syntskivbolaget Energy Rekords som promotion- och labelansvarig.
Torny Gottberg säger:
– Det kommer bli helt fantastiskt att jobba vidare med Phonofile. Ett gäng som jag lärt känna under alla åren och som jag nästan redan innan betraktat som arbetskamrater fast vi suttit på olika företag. Nu kommer vi kunna jobba ännu bättre för att erbjuda svenska och nordiska skivbolag den absolut bästa och kompletta digitala lösningen. Och ser även framåt att även kolla på att expandera denna service till bolag även utanför nordens gränser.
Daggan Stamenkovic på Phonofile fortsätter:
– Jag ser mycket fram att ha en svensk arbetskollega och kunde inte ha fått någon bättre än Torny. När Phonofile öppnade kontor i Sverige hade vi en uttalad målsättning att öka vår marknadsandelar i Sverige vilket vi på de här fyra åren har lyckats väldigt bra med, men vi har absolut inga planer på att luta oss tillbaka utan kommer nu att satsa ännu mer på att växa. Samtidigt ska vi vara den kvalitativt bästa aktören, med vårt transparenta och lättjobbade system samt oerhört kompetenta medarbetare. I och med förstärkningen i Sverige och ett Göteborgskontor så kommer vi att kunna öka närheten till våra partners och även ge de en mycket bättre support så att vi tillsammans kan växa ännu mer.

Lars Nylin