Nyheter 14 januari 2014

GRAMMIS ny hemsida, spurt för årets låt

En dryg månad innan årets Grammisfestligheter presenterar Ifpi en helt ny hemsida för det mest prestigefyllda svenska musikpriset. Förutom Grammishistoriska blickar i backspegeln kan man även rösta i kategorin Årets låt på www.grammis.se.

– Vi har gjort om hemsidan för grammis dels mot bakgrund att vi ville ha en site som fungerar varje år istället för en kampanjsite. Men ävenb för att vi ville samla historiken på ett och samma ställe. Nu kan besökarna finna alla nominerade artister och grupper sedan starten 1969 samt även vinnarna och de historiska kategorierna, säger Lisa Cronstedt på grammofonbolagens organisation Ifpi.

Förutom Grammishistoria och nominerade i GRAMMIS 14 kopplas omröstningen av det kommersiella priset Årets låt från sidan.

Årets låt ett kommersiellt pris och är beroende av närvaro i sociala  medier och hur fansen aktiverar sig. Röstningen sker även i år på SVT:s sida PSL
och stänger nästa vecka, fredagen den 17 januari, fortsätter Cronstedt, som även tillägger att det kommer att hända saker framgent med Grammis.se:

– Sidan är fortfarande under utveckling och ska ses som en levande organism framöver.

Lars Nylin