Nyheter 13 januari 2014

TV Artisterna på Idrottsgalan

Förutom eliten av idrottsmän på Svenska Idrottsgalan så bjuds publiken och TV-tittarna på ett stort artistuppbåd vid Idrottsgalan måndag kväll. The Hives, Måns Zelmerlöw, Hoffmaestro, Jessica Andersson, The Royal Concept och Linnea Henriksson.

Prisgalan äger rum på Ericsson Globe måndag den 13 januari 2014 och direktsänds på SVT1 kl 20:00-22:30.

– Idrott är ett av svenska folkets alla största intressen och idrottens ”Oscarsgala” lockar varje år ett par miljoner tittare i alla åldrar att bänka sig framför TV:n. Därför är det väldigt roligt att vi kan bjuda både TV-tittarna och publiken i arenan på så varierade musikaliska inslag. Dessutom levererade av så otroligt bra live-artister, säger Stephan Rimér, VD för Svenska Idrottsgalan.

Om artisterna

The Hives gör en mellanlandning i Globen under sin världsturné, direkt efter spelningen på Svenska Idrottsgalan far de vidare till Nya Zeeland och Australien.

Måns Zelmerlöw blev folkkär ”på riktigt” när han ledde Allsång på Skansen – nu är han aktuell med nya albumet ”Barcelona Sessions” som släpps i början av februari.

Hoffmaestro har gjort sig kända som ett av Sveriges bästa liveband. Innan de drar vidare ut på turné mot Europa, Norden och USA, passar de på att spela på Idrottsgalan.

Jessica Andersson har vunnit Melodifestivalen med Fame, blev succéförfattare när hon släppte sin självbiografi och släppte sitt första soloalbum 40.14.4 i höstas.

Svenska The Royal Concepts musik har hörts i spel som Fifa 14 och i TV-serier som Glee  – något som tillsammans med flitigt turnerande gjort deras indiepop känd över hela världen. Albumet Goldrushed släpptes i höstas och nu handlar det om att förvalta hyllningarna i allt från The Rolling Stone Magazine till Spotifys Daniel Ek.

Linnea Henriksson är bara 27 år men har hunnit komma fyra i Idol 2010, skriva musik med Orup, bli framröstad som Årets artist på P3 Guld 2013 och åka på Sverigeturné med Gyllene Tider. I februari släpper hon sitt andra soloalbum Du söker bråk, jag kräver dans.

Lars Nylin