Nyheter 12 november 2013

EXPORT MUSIC SWEDEN Succé för Jajaja-festivalen i London

I helgen arrangerades den nordiska satsningen Ja Ja Ja-festivalen på ärevördiga The Roundhouse i London med en publik på 2 500 personer per kväll. Detta är en vidareutveckling av de nordiska JaJaJa-klubbkvällarna på The Lexington. På festivalen inkluderades även nordisk mat och film.

Sverige representerades av NO NO NO, Postiljonen, Shout Out Louds och Here is Your Temple.

Jesper Thorsson, VD Export Music Sweden och styrelseledamot i nordiska samarbetet Nomex:

– Fantastiskt kul och mycket tillfredsställande att den första Ja Ja Ja-festivalen blev en sådan grym succé med en bra mix av publik och bransch. Det var också enormt glädjande att på plats få bevittna en så stark leverans av samtliga svenska artister.

Bakom Ja Ja Ja-festivalen står Nomex, Export Music Sweden, Music Finland, Music Norway, Music Export Denmark, Iceland Music Export, de nordiska ambassaderna i London och Nordic Culture Fund. Bland artister från andra länder fanns danska The Raveonettes och isländska Mum.

Lars Nylin

På bilden NO NO NO, Here is your temple, Shout Out Louds och Postiljonen