Nyheter 15 maj 2013

SKIVBOLAG EMI i avtal med Oscar Zia

EMI Music har skrivit kontrakt med Oscar Zia, som först hamnade i rampljuset i TV4:s X-Factor.

16-årige Oscar Zia blev först känd för den svenska publiken hösten 2012 när han slog igenom som flickidol i TV4:s X-Factor. Det ledde i sin tur ledde till att han fick chansen att sjunga med Behrang Miri i bidraget Jalla dansa sawa vid Melodifestivalen 2013.

Knappt hade strålkastarna slocknat innan Oscar presenterades som en deltagarna i den åttonde säsongen av TV4 långkörare Let’s Dance. Parallellt med repetitionerna av den serien har Oscar spenderat mycket tid i studion, det har nu resulterat i debutsingeln #fail (hashtag fail) somskrivits och producerats av Joy och Linnea Deb – som också ligger bakom årets svenska Melodifestivalen-vinnare You med Robin Stjernberg. Oscar beskriver låten ”en skön gitarrpopdänga fylld med alla de känslor man har så här års när sommaren och äventyret väntar runt hörnet.

Singeln fick digital release 13 maj och fysiskt i slutet av månaden. Oscar Zia medverkar den 26/5 på Childhood-dagen på Gröna Lund i Stockholm och kommer till sommaren ses på flera festivaler och TV-sammanhang.

Lars Nylin

På bilden från vänster: Richy Arnold (Radio Promotion Manager EMI), Stefan Blom (VD EMI Music Norden), Helene Wigren manager), Oscar Zia, Robert Skowronski (A&R and Product Manager EMI), Simone Svensson (Digital Marketing Manager EMI), Lisa Öhman (Head Of Marketing EMI).