Nyheter 19 februari 2013

FÖRLAG Svenskt låtskrivarpar bakom Rysslands bidrag i Eurovision Song Contest

Det ryska bidraget till årets Eurovision Song Contest heter What If och är i samarbete med ryssen Leonid Gutkin skrivet av det svenska låtskrivarparet Gabriel Alares (Snowflake Music Publishing) och Joakim Björnberg (Scandinavian Songs). Beskedet om att låten blivit utvald firades under tisdagen med ett ”surprise party” för upphovsmännen i Snowflakes lokaler i Stockholm.

I Eurovision Song Contest-finalen i Malmö i maj kommer What If att framföras av den ryske artisten Dina Garipova, vinnare av Rysslands The Voice. I hemlandet är sångerskan oerhört populär och tog hem segern i The Voice med över en miljon röster från tv-publiken.

Ansvariga för den ryska ESC-uttagningen är Channel One.

Claes Olson

Bilden, fr.v: Fredrik Leetmaa (Snowflake), Dmitri Northman (producent), Annika Jansson (demosångerska), låtskrivarna Gabriel Alares och  Joakim Björnberg, Alena Björklund, (Snowflake), Peo Nylén (Scandinavian Songs), Jocke Björklund (Snowflake), Christoffer Westerlund och Kela Ahnhem (båda Scandinavian Songs)