Nyheter 19 februari 2013

Avicii och Noonie Bao Englandsettor

Avicii och Nicky Romeros singel I Could Be The One har intagit förstaplatsen på den officiella brittiska singellistan och har blivit årets hittills mest sålda EDM-låt. Detta är den första brittiska singelettan för båda dessa internationellt framgångsrika DJs. Även sångerskan är från Sverige, Noonie Bao.

– Det här känns underbart och samtidigt lite överraskande. Jag hade aldrig kunnat förutse det här och känner mig överväldigad av mottagandet av låten, säger Avicii i ett pressmeddelande.
– Jag är väldigt exalterad över placeringen eftersom det är min första officiella singeletta. Det känns helt overkligt, fortsätter Nicky Romero.

I Could Be The One har sång från det svenska Noonie Bao. Låten gick in som etta på Beatport-listan och musikvideon har lyckats få över 30 miljoner visningar innan den nu har nått förstaplaceringen på Englandslistan.

– Jag är otroligt glad och stolt över att Avicii gått in som #1 i UK, säger Per Sundin, VD på Universal Music Sweden. Det är första gången jag personligen varit med om detta och första gången för Universal Music i Sverige. En makalöst begåvad artist, ett fantastiskt samarbete med Ash och At Night Management och ett grymt skivbolag, inga konstigheter helt enkelt!

– Jag har slutat att förvånas över Aviciis framfart och framgångar men det här är förstås otroligt kul och ännu en milstolpe i hans karriär. För oss är det här extra kul i och med att vår Noonie Bao har co-skrivit och sjunger låten. Det kommer att innebära ett stort genombrott för henne och vi ser redan fantastiska dörrar öppnas, säger Johnny Tennander, A&R-chef, Sony/ATV EMI Music Publishing.

Tidigare svenska ettor på Englandslistan:

Abba: Waterloo (1974, 2 veckor).
Abba: Mamma mia (1976, 2 veckor).
Abba: Fernando (1976, 4 veckor).
Abba: Dancing queen (1976, 6 veckor).
Abba: ”Knowing me, knowing you” (1977, 5 veckor).
Abba: ”The name of the game” (1977, 4 veckor).
Abba: ”Take a chance on me” (1978, 3 veckor).
Abba: ”The winner takes it all” (1980, 2 veckor).
Abba: ”Super trouper” (1980, 3 veckor).
Europe: ”The final countdown” (1986, 2 veckor).
Ace of Base: ”All that she wants” (1993, 3 veckor).
Rednex: ”Cotton eye Joe” (1995, 3 veckor).
Neneh Cherry: ”Love can build a bridge” (med Cher och Chrissie Hynde) (1995, 1 vecka)
Shapeshifters: ”Lola’s theme” (2004, 1 vecka).
Eric Prydz: ”Call on me” (2004, 5 veckor).
Razorlight: ”America” (2006, 1 vecka).
Robyn with Kleerup: ”With every heartbeat” (2007, 1 vecka).
Basshunter: ”Now you’re gone” (2008, 5 veckor)
Swedish House Mafia ”Don`t you worry child” (2012)

Lars Nylin