Nyheter 14 februari 2013

SKIVBOLAG Nya svenska artister och band på Warner Music

De senaste månaderna har Warner Music Sweden utökat sin artistroster med ett antal nykontrakterade akter. Nya på bolaget är Viktor & The Blood (bilden), For BDK och Niello.

Viktor & The Blood är ett nytt band bestående av Viktor Norén, Samuel Giers och Jonas Karlsson. Trion beskriver själva sin musik som ”kombinationen av den råa energin från en punktrio, med klassiskt låtskriveri och ett stenhårt, modernt rocksound”. I vår släpper man en ännu så länge obetitlad debut-EP producerad av Jacob Hellner.

I onsdags premiärspelades For BDK:s första singel New Ways of Digging Deeper i Musikguiden i P3. For BDK är en ett år gammal electroduo bestående av Marcus Borrman och Adele Kosman, som står med ena foten i London och den andra i Stockholm. Singeln släpps 22 februari och dagen efter firar bandet genom att göra sin allra första spelning på Clooney’s i Göteborg.

Warner Music Swedens färskaste kontraktering är electro/hiphop-artisten Niello, som tillsammans med producenten Tom Liljegren (Taped Rai) arbetar med hårda klubb-beats I veckan släpptes första singeln Svett, som enligt skivbolaget redan har rönt uppmärksamhet både i etern och på nätet.

Claes Olson