Nyheter 14 februari 2013

ARTIST Krog firade EP med eld

I helgen firade stockholmsbandet KROG sin debut-EP Anno med en eldfängd releasefest på Stallet i Stockholm. Svartklädda och med svarta renhorn på sina huvuden intog bandet efter en spektakulär eldföreställning scenen för sin första konsert.

Kusinerna Johan och Otto Hargne, som tillsammans utgör duon KROG, har samarbetat musikaliskt i flera år, men den nya konstellationen KROG har bara drygt ett år på nacken. KROG arbetar mycket med sitt formspråk, vilket på releasefesten märktes tydligt i såväl showens inledande bildspel, som showens helhet, med de egenkomponerade sagor som läses mellan låtarna.

Tidigare har KROG släppt singlarna Making The Days Count och Wings digitalt, med tillhörande videos producerade av Mofeel Pictures. Den nya EP:n Anno innehåller bla låten Valhall, till vilken bandet har producerat en animerad video.

Claes Olson

Fotograf: Kristofer Sundh

Länk:

www.wearekrog.com