Nyheter 12 februari 2013

PRIS Grammy till Jonas Myrin

Jörgen Elofsson, Swedish House Mafia och Avicii fick nöja sig med nomineringar till årets Grammy. Svenske Jonas Myrin [Kobalt] tog däremot hem en trofé i kategorin Best Gospel/Contemporay Christian Performance för låten 10000 Reasons som han skrivit ihop med låtens sångare Matt Redman.

Jonas Myrin

– Det har varit väldigt mycket amerikansk press som är nyfiken och fascinerad över att en person som inte är från USA har kunnat få det här priset. Jag är sjukt tacksam, säger Örebroaren Jonas Myrin till Sveriges Radio.se.

I kategorin Bästa danslåt var det dubbelt svenskt bland nomineringarna, Swedish House Mafia respektive Avicii. Priset togs dock hem av Skrillex med Bangarang.

Priset för bästa låt, kvällens mest prestigefulla,gick till Somebody That I Used To Know med Gotye och Kimbra. Det australisk-nyzeeländska samarbetet sålde inte bara flerst singlar 2012, låten sågs också närmare 400 miljoner gånger på Youtube. Jörgen Elofsson, nominerad för sin del i Kelly Clarksons Stronger, fick nöja sig med att Clarkson tog hem priset för Årets popalbum.

Priset för Bästa album gick till Black Keys El Camino. Fun vann kategorin Bästa nykomling.

LL Cool J var värd för showen för andra året i rad.

Lars Nylin