Nyheter 12 februari 2013

FÖRLAG Grammy till Perfect Storm Music Group

Svenska Perfect Storm Music Group fortsätter tillsammans med Jörgen Elofsson sitt segertåg med Kelly Clarksons låt Stronger.

Stronger (What Doesn’t Kill You) tilldelades fyra prestigefulla nomineringar inför årets Grammygala i kategorierna Årets låt, Årets skiva, Bästa soloframträdande (pop) och Bästa popalbum. Kelly Clarkson jublade tidigt måndag morgon svensk tid den 11 februari från Los Angeles som vinnare i kategorin Bästa popalbum. Skivan bär samma namn som sitt succéspår.

Stronger (What Doesn’t Kill You) är skriven av Jörgen Elofsson, Ali Tamposi, David Gamson och Greg Kurstin, som även producerat. Hitlåten har toppat listor världen över, bland annat amerikanska Billboard-listan Hot 100, och sålt i över svindlande fem miljoner exemplar.

–  Det känns helt fantastiskt för oss, som ett ungt svenskt musikförlag och med vår förste kntrakterade låtskrivare Ali Tamposi, att Stronger har fått en sådan enorm respons världen över. Våra lyckade samarbeten och grammynomineringar stärker Perfect Storm som en aktör att räkna med i stora och internationella sammanhang, säger Frank Bonn, medgrundare till Perfect Storm och VD, Nouvago Capital.

Perfect Storm, som i dag har åtta kontrakterade  internationella låtskrivare, grundades hösten 2010 och har skrivit och producerat musik till bland annat Christina Aguilera, Philip Philips, sydkoreanska Girls Generation, Björn Skifs, Cover Drive och Ciara.

–  Vi gläds med Kelly Clarkson och alla andra inblandade åt Grammyvinsten ”Bästa popalbum”. Nu fortsätter Perfect Storm att lyfta fram nya talangfulla låtskrivare och sammanföra dem med vår tids största artister för spännande och framgångsrika samarbeten, säger Robin Godfrey-Cass, medgrundare Perfect Storm Music Group.

Lars Nylin