Nyheter 11 februari 2013

SKIVBOLAG Sanjin & Youthman till Sony Music

Duon Sanjin & Youthman har skrivit avtal med Sony Music, de kallar sin musik för ”balkan dancehall.”

Duon har tidigare bland annat släppt EP:n Balkan Dancehall och samabetat med svenska dancehallnamn som Million Stylez, Joey Fever och Gnucci, liksom med legenden Red Fox.I ett pressmeddelande skriver duon:

När två helt skilda kulturer och världar krockar brukar det gnistra till! Sanjin & Youthman kom på den briljanta idén att blanda jamaicansk Dancehall med folkmusik från Balkan. Ut kom Balkan Dancehall, ett medryckande potpurri av dansmusik som får dig att dricka Sljivovica och krossa shotsglaset mot pannan samtidigt som du winear och daggrar! Det ska bli kul att jobba med Sony, Michael Jackson var signad här och nu är Sanjin & Youthman här! Hajmo narode!

På fredag 15/2 släpps första singeln How I Play och senare i år kommer en andra EP.

Lars Nylin