Nyheter 7 februari 2013

FÖRLAG Ny svensk USA-etta

Det svenska producentteamet SeventyEight, som består av Mr Radar Music Group-kontrakterade Svante Halldin och Jakob Hazell, ligger bakom den amerikanska artisten Kerlis nya singel The Lucky Ones [Island / Def Jam / Universal Music] som nästa vecka kommer att toppa Billboard Dance Chart.

Förra året arbetade Svante Halldin och Jakob Hazell tillsammans med Kerli i West Lake Studios, Hollywood. Under våren släpptes singeln Zero Gravity och nådde topp 10 på Billboard Dance Chart. Nästa vecka intar alltså den nya singeln The Lucky Ones förstaplatsen på samma lista. I mars släpper Kerli släpper en EP som innehåller fyra låtar av SeventyEight.

Tidigare har Jakob Hazell och Svante Halldin även producerat och medverkat som kompositörer av Loreens singel Crying Out Your Name [Warner Music] och under hösten har de skrivit och producerat den Sony Music-kontrakterade artisten Mads Langer.

Claes Olson

Bilden: SeventyEight tillsammans med Kerli i West Lake Studios, Hollywood.