Nyheter 22 januari 2013

ARTIST Nytt från Håkan Hellström

När musikåret 2010 sammanfattades var det ett album som ständigt återkom på årsbäst-listor och bland prisnomineringar, Håkan Hellströms 2 steg från Paradise. Tre år senare, 17 april, släpps uppföljaren, Håkan Hellströms sjunde studioalbum Det kommer aldrig va över för mig.

Sen debuten Känn ingen sorg för mig Göteborg (2000) har Håkan Hellström ständigt förnyat sig. Det kommer aldrig va över för mig, producerat av Måns Lundberg (Deportees, Winhill/Loosehill), är ännu ett steg i ny riktning. Ett nytt sound och utryck men med den nerv som Hellström gjort till sin egen. Bland de involverade på albumet märks gamla bekanta som Björn Olsson och Johan Forsman men även Anders Berglund.

Håkan Hellström säger i ett pressmeddelande:

Jag är så enormt glad och stolt över skivan. Kan inte vänta tills jag får spela låtarna live. De är som gjorda för scenen.”

Hellström återvänder även till live-scenen. Dessa datum är klara:

1.6 Hässleholm, Siesta

8.6 Göteborg, Slottsskogsvallen

28.6 Skellefteå, Stadsfesten

29.6 Borlänge, Peace & Love

6.7 Karlstad, Putte i Parken

3.8 Sundsvall, Konsertfesten

Lars Nylin