Nyheter 2 januari 2013

DIGITALNYTT Loreen mest spelad på WiMP

När streamingtjänsten WiMP presenterar listan över de mest spelade låtarna i tjänsten under 2012 är det svenskt i topp. Topp 100-listan, som presenteras i sin helhet på WiMPs redaktionella blogg, toppas av Euphoria med Loreen.

– Vi tycker att det är jättekul att en svensk artist som fått sitt genombrottunder 2012 toppar listan över de mest spelade låtarna i WiMP. Loreen är en stjärna ut i fingerspetsarna och Euphoria är helt klart en värdig låt att ha flest lyssningar, säger WiMPs svenska redaktionschef Karin Moberg.

Det är också tydligt att svensk musik har skördat stora framgångar på WiMP i år, hela 57 låtar på topp 100 är svenska. Dock är engelska fortfarande det överlägset populäraste språket, 70 % av låtarna är framförda på engelska.

Euphoria hamnade också på topp 10 över mest spelade låtar i tyska WiMP, en lista som toppades av en annan svensk kvinnlig artist; Lykke Li I Follow Rivers. Årets svenska album presenterades igår och toppades av LalehSjung.

Bland de tio mest spelade låtarna 2012 är hela fem artister svenska:

1.        Loreen – Euphoria

2.        Gotye – Somebody That I Used To Know

3.        Flo Rida – Good Feeling

4.        Avicii – Levels

5.        Michel Teló – Ai Si Eu Te Pego!

6.        Ansiktet – Äckligt

7.        Panetoz – Dansa pausa

8.        Carly Rae Jepsen – Call Me Maybe

9.        Norlie & KKV – Tröjan du hatar

10.     Train – Drive By

Strax innan jul presenterades ett ingående samarbete mellan Aftonbladet och WiMP som innebär att läsarna av tidningen kan lyssna på streamad musik i direkt anslutning till artiklar och recensioner.

Lars Nylin

Länk:

http://wimpmusic.se/wweb/playlist/?playlist=bc5658cd-17b1-4e37-8f39-bdbe9d6bb136