Nyheter 20 december 2012

FESTIVAL Ny festivalchef för minskat Peace & Love

Festivalen Peace & Love i Borlänge presenterade på onsdagen en ny festivalchef, Daniel Olsson, vilken tillträder den 1 januari. Olsson blir ansvarig för en festival som minskar sitt publiktak till 35 000 samtidigt som den ska reparera fjolårets förlust på 13 miljoner kronor.

Daniel Olsson har ett tidigare förflutet inom organisationen och kommer att fokusera på de operativa delarna och ingå i ledningsgruppen. Ledningsgruppen har förstärkts med flera personer från centrala områden inom organisationen. Denna grupp tar alla beslut kring festivalen. I ledningen ingår festivalens kreative chef och vd Jesper Heed, controller Sara Hedman, personalchef Frida Björnbom, marknadsföringsansvarige Henrik Sundin, informationschef Zelina Nyhlén, bokningsansvarige Göran Beischer och ansvarige för samarbeten Kristin Forsberg.

Nästa år arrangeras festivalen för 15:e gången. Under hösten har ledningsgruppen tagit in många synpunkter från trogna besökare och kommer göra vissa förändringar till 2013.
Peace & Love 2013 kommer att ligga i parkområdet runt Folkets park, området ”Stad” från tidigare år kommer inte längre att vara med. Detta för att festivalområdet ska bli grönare och det ska bli ett kortare avstånd till alla festivalens sju scener. Av de tre scener som fanns på område ”Stad” kommer två att försvinna och den tredje, Venus, kommer att flytta tillbaka till sin tidigare plats inne på område ”Park.”

Biljettförsäljningen passerade i november rekordförsäljning.

– Fortsätter vi i den här takten som kommer biljetterna att säljas ut rekordtidigt nästa år, säger presschef Ronny Mattsson i ett pressmeddelande.

Nästa års festival äger rum den 25-29 juni. Tidigare klara bokningar inkluderar Depeche Mode, Håkan Hellström och Queens of the Stone Age. I veckan adderades även Johnossi och amerikanska The Bots till artistlistan.

Lars Nylin